Home > Antep yemekleri > ANTEP USÜLÜ KISIR

ANTEP USÜLÜ KISIR

Şimdi diyeceksinizki antep usülü kısır da ne kısır kısırdır ama yanılıyorsunuz çünkü ufakda olsa bazı farklılıklar var.mesela biz kısırı epey bir süre elimizle yoğururuz,kimyon,isot,nar ekşisi gibi baharatlardan bolca kullanırız,resimde gördüğünüz kısıra ben iki büyük demet maydonoz ekledim.
KISIR
MALZEMELER
ben genelde göz kararı yapıyorum ama ölçülendirmeye çalışacağım
2 su bardağı köftelik bulgur
2 bardak kaynar su
1 baş sarımsak
1 baş kuru soğan
2 demet maydonoz(varsa taze nane ve dere otuda ekleyebilirsiniz)
1 bağ taze soğan
2-3 yemek kaşığı biber salçası
3-4 yemek kaşığı nar ekşisi
1 tatlı kaşığı limon tuzu
tuz,karabiber,kimyon,kuru nane,isot
1 bardak sıvıyağ
YAPILIŞI:
1-Öncelikle bulguru tuzu ve limon tuzunu geniş bir kaba alın.üzerine kaynar suyu döküp kaşıkla biraz karıştırın ve ağzını örtünü biraz dinlendirin.
2-maydonozu,soğanı,kurusoğanı incecik doğrayın ayrı kaplara alın.Sarımsağı soyup tuz yardımıyla iyice ezin
3-tavaya sıvıyağını koyun incecik doğradığınız kuru soğanları ekleyip kavurun.
4-Bulgurun ağzını açın üzerine salçayı, baharatları ,sarımsağı ,nar ekşisini ekleyin ve 5 dakika kadar yoğurun taze soğanı ekleleyip 5 dakika daha yoğurun
5-iyice özleşince sıcak yağı ve maydonozu ekleyin elinizi yakmadan biraz daha yoğurup servis yapın.

Advertisements
Categories: Antep yemekleri
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: