Home > Yöresel (K.maraş) yemekleri > Tirşik tarifi yöresel(k.maraş)

Tirşik tarifi yöresel(k.maraş)

Bugün sizlerle paylaşacağımız yemek tirşik bu yemek memleketimden k.maraşta tirşik her zaman sofralarımızda yer alan bir yemeğimizdir.
Malzemeler

1 kg Tirşik
1 Su bardağı dövme
1 Çay bardağı bulgur
1 Su bardağı Maraş tarhanası
1 Su bardağı nohut
1 kg yoğurt
1 Tutam tuz
3 Fincan un
Yapılışı
Tirşik ince ince doğranarak bir tencereye koyulur ve diğer malzemeler eklenir. Önce bulgur sonra un eklenir, üzerine 3 lt sıcak su konur. Sıcak bir yerde ağzı kapatılıp üzeri bastırılarak ertesi güne kadar yatırılır. Ertesi gün ara ara karıştırılarak kısık ateşte pişirilir.

About these ads
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

%d bloggers like this: