Home > Mutfak İşleri > Tefal’le Mutfak Sanatları Akademisi’nde – 1

Tefal’le Mutfak Sanatları Akademisi’nde – 1

Soğuk havaların eksik olmadığı günlerin arasında, dışarıda günlük güneşlik bir hava varken, hafta sonu Mutfak Sanatları Akademisi’ne (MSA) kapanıp yemek yapmak delilik diyeceksiniz belki ama; inanın bu etkinlikte aldığım keyif ve deneyim, hiç bir zaman belleğimden çıkmayacak.

Teknolojik ürünleri ve yenilikleri sürekli takip etmeyi severim. Mutfak araçlarındaki gelişim bu sıralar başımı döndürmeye başladı. Yıllar boyunca gerek güvenliğinden, gerekse açma kapama zorluğundan eve düdüklü sokmazken, Tefal Clipso’yu aldığım günü hatırlıyorum. Ne o beni, ne de ben onu üzmeden yıllarca birlikte çalıştık mutfakta. Artık yollarımızı ayırmamız gerektiğini, hafta sonu (bir yandan üzülsem de emektarıma) mutlu bir haber olarak aldım tabi. Meğer biz Clipso ile mutfakta rahat ettik zannederken Tefal, NutriCook ile bu işi iyice otomasyon haline getirmiş.

Aslında size burda NutriCook ile ilgili teknik detayları anlatmayı düşünmüyorum. Bir hafta içerisinde piyasada olacak ve zaten pişireceğiniz her ürüne özel hazırlanmış bir programa sahip. Beni asıl etkileyen özelliği, düdüklü tencere kullanırken ki tüm endişelerimi ortadan kaldırıyor olması. Bir düdüklü tencereyi kullanırken normal bir tencerede pişirir gibi içinde neler oluyor diye canınız istediği zaman kapağını açıp bakamazsınız. Eh doğal olarak da pişirme süresini iyi bilmek gerekir. Emin olun NutriCook‘un kapağını hiç açmaya ihtiyaç duymayacaksınız. Zaten o sizi her aşamada yönlendiriyor olacak. Ne zaman ocağı kısık ateşe alacağınızdan tutun, ne zaman altını kapatacağınıza ya da ne zaman buhar çıkış konumuna getireceğinize kadar her şeyi sizin adınıza takip ediyor ve sizi uyarıp, yönlendiriyor. İnanın o kadar yemeği bir arada yaparken bol bol zaman ayırabildim kendime.

Diğer yandan ActiFry‘ın yeni yüksek kapasiteli Family modeli ile de tanışma fırsatı buldum. 1 kaşık yağ ile 1,5 kg patates kızartması yapmak ve lezzetinden ödün vermeden daha sağlıklı olduğunu bilmek beni hala şaşırtıyor. Tabi ActiFry ile sadece kızartma yapmayı hayal ederken başka yemekler ve hatta tatlı yapabiliyor olmak daha da keyifli oldu.

İşin özü şu. Artık günümüzde mutfakta zamanı iyi kullanmak gerekiyor. İstediğimiz kadar sağlıklı malzeme tercih etsek de pişirirken sağlıklı pişirmek gerekiyor. Besin değerlerini kaybetmemesi de işin en önemli kısmı.

Bu iki mutfak aracı ile neler mi pişirdik ?

  • Biber, Patates, Havuç ve Kabak Kızartma
  • Safranlı Dil Balığı
  • Porçini Mantarlı Rizotto
  • Pirzola
  • Elma Tatlısı

Şefimiz Aykut Ertaş, işin tüm inceliklerini anlatmayı ihmal etmedi. Geçirdiğimiz o güzel zamanın sonunda da “Besleyici ve Lezzetli Tarifler” sertifikalarımızı aldık.

Bu yemekleri nasıl yaptığımızı ve tabi bu yemeklerin bütün püf noktalarını, bu yazının 2. bölümünde okuyacaksınız.

Bu yazının 2. bölümünü okumak için tıklayınız…

About these ads
Categories: Mutfak İşleri
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

%d bloggers like this: