Aralık Ayı Hava Durumu

Aralık ayıyla birlikte yağmurlar arka arkaya gelmeye başladı, önümüzdeki günlerde kuzeyden soğuklar da inmeye başlayacak. Pazardan itibaren Marmara’yı daha soğuk günler bekliyor. Hafta sonu nerelerde yağış var?
Türkiye’nin beş büyük kent merkezinin hava koşulları şöyle: İstanbul önümüzdeki günlerde hep bulutlu, hafif yağmurlar da olacak. Pazardan itibaren ise hava daha soğuk. Ankara yağmurlu 9 derece. İzmir’debugün ve Pazar günü yağmur çok hafif ama yarın kuvvetli yağacak. Bursa’da üç gün hafif yağmurlar var. Adana’da bu üç gün yağmur, ara ara çok kuvvetlenecek.

Marmara’daki bulutlar 4-5 gün gökyüzüna kaplamaya devam edecek. Bugün hafif yağmur var. Hafta sonu da Çanakkale -Balıkesir, Bursa arasında yağmur geçişleri görülecek, sıcaklık 14-15 derece. Pazardan itibaren bölgeyi daha soğuk günler bekliyor.

İç Anadolu’nun genelinde yağış var. Sivas, Yozgat ve Kayseri-Niğde arasında günboyu sürecek ve karla karışık yağmur şeklinde olacak, dağlara yoğun kar da yağabilir. Hafta sonu da hafif yağış var.

Ege’ye Yunanistan’dan arka arkaya yağmur gelmeye devam ediyor. Bölgede bugün yağmurlar hafifledi ancak Cumartesi ve Pazar günü yeniden kuvvetli yağacak. Lodos da yağış anında çok şiddetlenebilecek, dikkatli olunmalı. sıcaklık kıyılarda 15 derecenin altına iniyor.

Akdeniz ve Güneydoğu”da Salı’ya kadar yağmur var. Bugün Antalya, Mersin, Adana ve Kahramanmaraş’a kadar sağanak şeklinde. Hafta sonu Kuzey Kıbrıs’la beraber tüm bölgede daha da kuvvetlenecek yağmur, gün içinde metrekareye 70 kg’ın üzerinde yağabilir. Gaziantep’te de kısa süreli sağanaklar olacak.

Doğu Anadolu’ya, Akdeniz’den gidecek bulutlar Malatya, Elazığ çevrelerinde yağmurlara neden olacak. Erzurum-Kars çevrelerinde ise yağış Pazar ve Pazartesi günü görülmeye başlayacak.

Karadeniz’de rüzgarlar hafif ama hava soğuk. Yağış Bolu-Kastamonu, Çorum Amasya gibi daha çok iç kesimlerde bekleniyor, hafta sonu kapalı geçecek ama etkili yağışlar olmayacak.

Kaynak:
NTV

  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a comment